Pääsiäisen rauhaa

Jokakeväinen pitkä viikonloppu vai kirkkovuoden kohokohta? Pääsiäinen on vietetty ja toivottavasti olemme saaneet voimia loppukevääseen. Monilla pääsiäinen kuluu sukulaisissa vierailuihin, moni lähtee perinteisesti myös lapin keväthangille hiihtelemään tai laskettelemaan. Pääsiäinen on myös monien urheilutapahtumien kulta-aikaa.

Itse vietin pääsiäisen kotinurkissa hiukan ulkoillen ja erilaisiin medioihin tutustuen. Itsekään en ole aktiivinen seurakuntalainen, mutta kyllä silti hiukan yllätyin, kun torstain tv-uutisissa kansalaisilta kysyttiin, mitä kiirastorstaina ja pitkäperjantaina aikoinaan tapahtui? Vastaajista kukaan ei tarkalleen tiennyt mitä kyseisinä päivinä tapahtui. Tuskin ne omat vastauksetkaan ihan täyttä kymppiä uskonnon kokeissa olisi tuonut, mutta aika lähelle.

Monille pääsiäinen kului myös urheilun parissa. Useampi tuttavani oli lastensa liikuntaharrastuksen tiimoilta ulkomailla ja Tampereellakin järjestettiin ainakin juniorien jääkiekkoturnaus. Itsekin kävin katsomassa muutaman jääkiekkopelin. Jääkiekkokaukalon laidalla oli runsaasti tulevien Selänteiden vanhempia kannustamassa lapsiaan ja viettämässä hiukan erilaista pääsiäistä.

Vaikka pääsiäiseni olikin rauhallinen niin todellinen pysähdys tuli kun avasi tämän pääsiäisen jälkeisen tiistain Aamulehden. Lehteen oli kerätty pääsiäisen tapahtumat ja niitä riitti; oli tulipaloja, puukkolittaa, pahoinpitelyjä jne. Yksistään Pirkanmaalla oli Aamulehden mukaan 265 hälytystä, jossa tarvittiin poliisia. Nämä vain kotimaassa, saati sitten ulkomailla. Jotenkin itselleni tuli olo, että emme osaa rauhoittua. Myönnän, että oma elämäkin on tällä hetkellä melkoista menoa paikasta toiseen joko työn tai vaikkapa lasten harrastusten perässä.  Aiheuttaako jatkuva kiire myös käytöshäiriöitä, joita lehdestä voimme lukea vai onko se alkoholi joka aggressiot herättää? Mene ja tiedä. Onnea niille, jotka osaavat viettää vapaa-aikaa ilman jatkuvaa menemistä paikasta toiseen. Te, jotka painelitte pääsiäisenkin tukka putkella, kokeilkaapa ensi viikonloppuna kotiviikonloppua. Väitän ettette pety.

Jussi Ilveskoski
johtaja

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s