Arvokasta aivastelua

Flunssa, nuhakuume, lenssu…rakkaalla lapsella on monta nimeä. Vai kuinka rakkaasta nyt onkaan kyse?

Flunssaa pidetään ihmisten yleisimpänä sairautena. Tilastojen mukaan aikuiset sairastavat flunssan keskimäärin 1–5 ja lapset 5–10 kertaa vuodessa.

Tuntuu siltä, että nyt jo edesmenneeseen talveen yksinkertaisesti kuului sairastelu. Joka kerta kun kävelin kaupungilla tai matkustin julkisissa kulkuvälineissä, ympäriltäni kuului tasaista niiskutusta ja aivastelua. Myönnettäköön, että saatan lähestyä aihetta hieman subjektiivisesti, koska valitettavasti kuuluin itse siihen suureen joukkoon, jota flunssa riepotteli tänä talvena useampaankin otteeseen.

Seurasin mielenkiinnolla keskustelua mediassa eri flunssalääkkeiden haitoista ja hyödyistä. On tehty laskemia, joiden mukaan flunssan hoito ja sen aiheuttamat muut kustannukset koko maailmassa ovat vuosittain n. 20–40 miljardia euroa. D-vitamiinit ja perinteiset flunssalääkkeet pitivät sitkeästi pintansa, mutta edes apteekit eivät osanneet tänä vuonna varautua siihen, että flunssan kourissa kamppailevat ihmiset tyhjentävät sinkkihyllytkin tyhjilleen.

Olen kenties vanhanaikainen, mutta itse uskon siihen, että lepo, mummin kutomat villasukat ja äidin omatekoinen mustaherukkamehu parantavat flunssan edelleen parhaiten. Kotona annoin avomiehelleni uuden lempinimen ”Teflon”, koska häneen ei tarttunut talven aikana yksikään sairastamani tauti. Uskomatonta ja samalla äärimmäisen ärsyttävää. 🙂

Koko flunssakauden luetaan jatkuvan marraskuusta huhtikuuhun. Joten luotan siihen, että voimme jo tässä vaiheessa kevättä huokaista helpotuksesta, jos vain maltamme mielemme emmekä lähde toukokuun tuulissa vain shortseihin ja t-paitoihin pukeutuneina ulos vaikka lumet olisivatkin jo (vihdoin) sulaneet ja aurinko pilkahtelisi taivaalla. Tehdään nyt jo lupaus ensi talven varalle, pidetään itsestämme parempaa huolta ja pysytään terveinä.

Marianna Laasanen
korvauspäällikkö

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s