Koivuja kumoon ja klapia pinoon

Kevätauringon lämmittäessä muistimme taas kuinka olohuoneen ikkunasta näkyvä kaunis maisema peittyy, kun puihin tulee lehdet. Ja kevään korvalla on hyvä tehdä polttopuita. Joten tuumasta toimeen ja puunkaatoa suunnittelemaan. 

Päätimme kaataa kahdeksan koivua. Kutsuimme asiantuntijan apuun, koska puut kasvoivat jyrkässä vaikeakulkuisessa rinteessä. Mieheni merkkasi rungot isolla punaisella maalitäplällä ja jäimme odottamaan. Metsurifirmasta tultiin kuin tultiinkin arvioimaan urakkaa ja kotvasen odotettuamme rungot olivat pitkin pituuttaan mäessä, oksat irtisahattuina ja rungot pölleiksi pilkottuina. Rinteeseen ei saa klapikonetta mitenkään, joten puiden pilkkominen on käsityötä. Risujen ja roskien poltossa meni pari pyhää.  Klapien teko on edelleen kesken ja sitä hommaa piisaa pitkään. 

Meillä on polttopuuta ennestään ihan riittämiin, joten nyt mietimme, mihin uusimmat klapit pinotaan. Aloimme tyhjentää varastoa tätä varten, ja taas poltimme laudanpätkiä ja muuta roinaa ja siirsimme tavaroita paikasta toiseen. Itse asiassa aikaisempina vuosina tehtyjä kuiviakin klapeja on vielä pinoamatta, kahdessa kasassa vihreän muovipeiton alla.  Kutsumme niitä tuttavallisesti dollypartoneksi. Nimestä voi päätellä, että ne eivät ole ihan pieniä kasoja. Ne näkyvät mukavasti naapurustoon, mistä äitini jaksaa toistuvasti muistuttaa. On meillä kuivaa klapia pinoissakin. Mutta senhän te jo varmaan arvasitte.

Kesällä mieheni suunnittelee harventavansa tontin laidassa olevaa koivikkoa. Siitä saadaan taas kivasti lisää polttopuuta.

Eija Räsänen
palvelujohtaja

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s