Nokoset, tirsat, päiväunet

Ihminen on niin paljon mukavampi, kun on levännyt olo. Väsyneenä ei tahdo pinna kestää mitään: kovat äänet ärsyttävät, hitaat työkaverit ärsyttävät, wc-paperirulla on asetettu väärin päin, aurinko paistaa silmään.

Olkoonpa päivälevon nimi mikä tahansa otsikossa mainituista tai joku ihan muu, niin lepo tekee ihmeitä. Keskittymiskyky on huikeasti parempi ja uusia asioita omaksuu aivan eri tavalla. Myös perheelle on paljon mukavampi ihminen, kun työpäivän jälkeen pyhittää parikymmentä minuuttia levolle. Luulenpa, että TV2 on juuri tämän vuoksi kehittänyt Pikku Kakkosen juuri siihen katseluaikaan. Ainakin itse käytin tuota aikaa paitsi ruoanlaittoon niin myös lepoon kun lapset olivat pieniä.

Meidän luterilaisessa työkulttuurissa on muodostunut vähän itseisarvoksi jatkuva puuhaaminen. Jouten oleva ihminen katsotaan laiskaksi. Töissäkin olisi hyvä muistaa, että kahvitauko tai muu paussi saattaa lisätä tuottavuutta. Jännää on se, että tupakkatauot ovat sallittuja, mutta jos menisit takapihalle syömään vaikka muutaman miniporkkanan, väki saattaa pitää sinua hiukan outona.

Suosittelen kuitenkin kaikille myös lepoa!

Minna Metsälä
toimitusjohtaja

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s