Lomahan se on aina mielessä

Toisilla se alkaa olla jo ohi, osalla parhaillaan käynnissä ja joillakin jopa vielä edessä. Niin tai näin, niin mielestäni kesäloman hienoin hetki on viimeinen työviikko ennen lomaa, kun kaikki kiva on vielä edessä ja kuitenkin jo niin lähellä. Paremmin sitä ei kai voisi sanoa kuin Nalle Puh; ”Hunajan syönti on ihanaa, mutta hetki ennen hunajan syöntiä on vielä ihanampi!”

Kun se loma vihdoin koittaa, niin taas on aikaa kaikkeen siihen, mitä edellisestä lomasta asti on niin kovasti suunniteltu. Toisille se voi olla pitkään harkittu Keski-Euroopan kiertomatka, laituriremontti mökillä tai vaikkapa ”vain” laatuajan viettäminen oman rakkaan kanssa. Tai kaikkea edellä mainittua. Nyt lomien kynnyksellä taas tietenkin kaikki tohtorikiiminkiset kilvan varoittelevat liiasta suorittamises-ta ja sen myötä syntyvästä lomastressistä. Luetpa sitten Siiriä, Saaraa tai Mantaa, katselet TV:tä tai kuuntelet radiota, niin joka tuutista tulee samaa mantraa; älä stressaa, älä suorita, ota omaa aikaa, uskalla laiskotella, jne. Johan nyt vähempikin kaitseminen ja painostus alkaa ahdistaa.

Miksi ihmeessä lomalla ei saisi muka lainkaan suorittaa? En toki ole mikään psykologi, mutta eikös juuri asioiden aikaan saaminen ja onnistumisen elämykset anna hyviä fiiliksiä? Ja jos/kun näin kerran on, niin miksei sitten myös lomalla? Ainakin itselleni tulee hyvä ja tyytyväinen olo, kun saan jonkun iäisyysprojektin maaliin. Päinvastoin se saattaisi alkaa jonkin verran puristaa, jos koko kesä menisi vain laiturin päässä löhöillessä ja se kaatumaisillaan oleva pihamuuri olisi edelleen loman jälkeen korjaamatta.

Itse kyllä aion suorittaa lomalla ihan urakalla ilman pienintäkään pelkoa lomastressistä. Ja jos tästä kaiken maailman annelitempakat haluavat nähdä vaivaa, niin se lienee heidän oma stressinsä.

Juha Aho
palvelujohtaja

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Lomahan se on aina mielessä

  1. Pirkko Hietala sanoo:

    Silloin kun minä olin Turvalla asiamiehenä.. silloin ei tiedetty kyllä lomista yhtään mitään.. silloin asiamies toimi asiamiehenä myös lomakuukausina..

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s