Teiden ritarit

Jotkut rautakaupat tarjoavat asiakkailleen ilmaisen peräkärrylainan pariksi tunniksi. Yhtenä alkusyksyn sunnuntaina tarvitsimme mökille lautoja ja palauttelimme osan paneelikuormaa takaisin kauppaan. Rohkaisin mieleni ja lupasin vetää peräkärryn kuormineen mökiltä kaupunkiin. Toki olen vetänyt asuntovaunuakin, mutta moneen vuoteen en ole kärryä koukkuun kiinnittänyt.

Rohkeasti rattiin vaan ja nokka kohti kotikaupunkia. Mieheni vielä muistutti, että suurin sallittu nopeus peräkärryn kanssa on 80 km tunnissa. Suurin osa matkasta piti taittaa Porintiellä, jossa suurin sallittu nopeus on 100 km tunnissa. Totta kai keräsin perääni letkaa. Toisena ajoi sen verran arka kuljettaja, että ohituspaikoista huolimatta hän ei rohjennut ohittamaan lähteä. Murhasaaren sillan jälkeen on ohituskaista, jossa sitten viitisen autoa pääsi ohitseni. Yhdestä autosta fiksun näköinen mies katsoi asiakseen näyttää keskisormea ohitettuaan minut.

Jos ei olisi naurattanut niin paljon, niin olisi voinut ruveta ärsyttämään. Jos noudatan tieliikennelain mukaista nopeusrajoitusta niin olenko luuseri, jolle voi osoittaa mieltään? Vai oliko nainen ratissa tientukkona riittävä signaali, jotta voi käyttäytyä huonosti?
Melko moni meistä aikuisista tuohtuu kovasti, jos omat lapset tai teinit käyttävät tätä kansainvälistä käsimerkkiä tervehdyksenä. Lähinnä säälittävänä pidän sitä, että aikuinen ihminen heiluu liikenteessä keskisormi pystyssä. Sitten me vielä ihmettelemme, mistä niitä teiden ritareita oikein kasvaa…

Mutta kaiken kaikkiaan matkasta jäi hyvä mieli. Uskaltauduin käyttämään hankkimiani kykyjä, rohkenin ajaa kärry perässä rautakaupan hallin läpi (eikä ainakaan vielä ole tullut korvausvaatimuksia perään) ja melkein sain kärryn irti koukusta. Siihen tarvittiin sitten jo rautakaupan ystävällistä myyjää.

Leppoisia ajokilometrejä toivottaen,

Minna Metsälä
toimitusjohtaja

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s