Talviteloille

Olemme valmistautuneet talven tuloon.  Mökkirannasta kokosimme koko kesän järvessä lilluneet laiturinlavat kuivumaan.  Veneen kumosimme myös talviteloille.  Järven pinta on noussut vielä sen jälkeen niin, että se ulottuu kaadetun veneen alle.  Onneksi se on riimulla kiinni rantakoivussa, ettei pääse itsekseen uiskentelemaan.  Puutarhakalusteet kannoimme suojaan terassille tai rantasaunaan.  Kotona meillä on samat puuhat, haravoinnilla ja muulla pihan siivouksella lisättynä.  Alkusyksystä perustin uuden kukkapenkin ja istutin siihen kasvit juurtumaan, kevättä odottamaan.

Räystäät on siivottu, ikkunat pesty ja polttopuut on pinossa.  Autossa on talvirenkaat, emäntä ajaa ubikinonilla.  Pimeän aikaan väsyttää.  Kun tulen töistä kotiin, otan pienet nokkaunet.  Ruokakaupan parkkipaikalla oli pakko nukkua hetki.  Viikonloppuisin päiväunet ovat kuuluneet ohjelmaamme jo pitkään.

Vai olenkohan tulossa vanhaksi?  Viritän jouluvalot joka vuosi aina vähän aikaisemmin ja korvanapeista saa valohoitoa pään sisäiseen kaamokseen.

Nyt on lupa kuitenkin rauhoittua, hidastaa ja ladata akkuja.  Villasukista, takkatulen lämmöstä, kynttilöiden valosta ja torkkupeitoista saa nyt nauttia täysin siemauksin.

Talvi saa tulla.  Kohta on joulu, ja sitten alkaa jo päivä pidetä.

Eija Räsänen
palvelujohtaja

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s