Matkamiehen mietteitä…

Olen Turvassa liittoasiakkuuspäällikkönä ja tehtäviini kuuluu osallistua erilaisiin liittojen tilaisuuksiin ja kehittää paikallista yhteistyötä ammattiliittojen ja -osastojen kanssa ympäri Suomea. Ajan autolla vuodessa noin 70 000 km ja olen poissa työpöytäni äärestä suunnilleen 140 työpäivää vuodessa.

Päivisin on kiirettä, puhelin soi ja tapaan paljon uusia ja vanhoja yhteistyökumppaneita. Autolla ajaessa hoidan tarvittavat päivän puhelut (handsfree:llä tietysti) ja samalla matkakin taittuu nopeammin. Tuo yhteistyökumppanien tapaaminen on minun työni rikkaus – saan tehdä sellaista työtä, joka on lähellä sydäntäni ja arvomaailmaani. Osasta yhteistyökumppaneita on vuosien saatossa tullut hyviä kavereitakin, mikä omalta osaltaan lisää työmotivaatiota.

Sitten se työn toinen puoli: päivän tilaisuudet vieraalla paikkakunnalla ovat ohi ja saapuu ilta. Muut palaavat kotiin, mutta minä lähden kohti hotellia, sillä matka jatkuu seuraavana päivänä uudelle paikkakunnalle. Hotellilla ollessaan sitä huomaa, kuinka yksin on, vaikka seuranasi olisi tietokone ja televisio. Alussa tuon yksinäisyyden tunteen kanssa elämiseen täytyi vain oppia. Toisaalta yksinäisyydessä huomaa itsessään uusia piirteitä ja on aikaa omille ajatuksille. Tuure Kilpeläisen ja Kaihon karavaanin kappale Ystävänpäivä muistuttaa aina hotellielämästä.

Kun olet yksin, sitä miettii mitä kotiin kuuluu ja onko lähimmäisillä kaikki hyvin. Soitto kotiin helpottaa. Matkatyö vaatii myös läheisiltäni sopeutumista, koska en ole paikalla perheen arjessa. Joskus sitä poteekin huonoa omaatuntoa, kun itse on hotellilla ja muut kotona.

Nyt kun olemme lähellä joulun aikaa, muistakaa lähimmäisiänne ja myös niitä ystäviä ja sukulaisia, jotka viettävät joulua yksin.

Hyvää Joulua

Jalo Koskinen
liittoasiakkuuspäällikkö

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s