Lunta tulvillaan…

On lunta tulvillaan, nyt raikas talvisää – sekä ilma sakeana moottori- ja valtateillä. Viime päivien kelit ovat taas olleet todella haastavia. Kevyt ja ihana pakkaslumi, joka on tehnyt maisemasta jouluisen ja valoisamman, aiheuttaa myös harmia. Tien penkoilta ja keskivalleista pöllyävä lumi estää näkyvyyttä maanteillä.

Aikanaan vuonna -87 aviomieheni opetti minut ajamaan autoa. Opiskelijana minulla ei ollut varaa mennä autokouluun, joten menin naimisiin. Tampereen nimismies kun ei antanut opetuslupaa muuta kuin aviopuolisolle. Ajokortti tuli ja naimisissa olemme edelleen.

Puolisoni yksi tärkeä opetus oli TURVAväli. Jokaisessa tilanteessa, jokaisella ajonopeudella on pystyttävä pysäyttämään tai ohjaamaan auto turvallisesti ohi vaaran paikan. Nyt kun yritän tätä oppia käytännössä toteuttaa, joku minua taitavampi, joka näkee myös sakeassa lumipöllyssä, työntää nokkansa tähän väliin. Ja sen jälkeen jarruvalot välähtävät ja haitarivaikutus koko letkassa on taattu. Puhumattakaan niistä taitureista, jotka lähtevät ohittamaan raskasta kalustoa, vaikka töin tuskin näkyvyyttä on rekan nuppiin saakka.

Yleensä väitetään, että asiat kehittyvät ajan saatossa. Olen sitä mieltä, että liikennekuri ja –käyttäytyminen sekä toisten huomioon ottaminen ovat menneet reilusti takapakkia. Toivoisin, että muistamme joulun pyhinä ja vuoden vaihteessa ajellessamme, että turvaväli on tarpeellinen ja että kiire ei ole kiva matkakumppani.

Turvallisia joulunpyhiä ja onnellista uutta vuotta,

Minna Metsälä
toimitusjohtaja

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s