Mikä meistä tekee niuhoja?

Suomalaisista sanotaan usein, että emme osaa vaatia hyvää asiakaspalvelua. Tai että emme osaa antaa palautetta palvelutilanteessa vaan ohitamme huononkin palvelun lähinnä vaikenemalla. En nyt ihan noihinkaan arvioihin yhtyisi.

Olin sunnuntaina 30.12. tavaratalon asiakaspalvelupisteessä jonottamassa palautustiskillä. Meidän Ressu – pölyhuiskan kokoinen bolognesepoika – kun oli saanut heijastinliivin, joka oli tarkoitettu vasikankokoiselle koiralle. Jonotin siis tiskille, jonne palautusten kanssa kuuluu jonottaa. Sama tiski palveli myös kassana ja niinpä viereisestä kassajonosta karautti vanhempi täti eteeni ja kertoi, että hän on odottanut huomattavasti kauemmin kuin minä ja että joku järjestys se olla pitää. Kassa sanoi ystävällisesti, että se on ainoa paikka palvella palautuksia tekeviä asiakkaita. ”Ei kiinnosta, hankkikaa sitten enemmän kunnon kassoja. Ei täällä kerkiä muutaman kympin ostosten takia montaa tuntia seisoskelemaan”.

Katselin tavaratalon seinällä olevia kylttejä, jotka mainostivat mm. työilmapiirin merkitystä ja hyvän hengen vaikutusta. Ajattelin, että kyllä sitä ilmapiiriä pitää jollain ihmekonsteilla ylläpitää, jos me asiakkaat katsomme oikeudeksemme käyttäytyä noin huonosti. Tuossakin tilanteessa toinen osapuoli olisi voinut sanoa, että sopisiko, että maksan ostokseni tässä välissä kun olen tuossa jo tovin jonotellut. Aivan varmasti tilanne olisi ollut kaikille miellyttävämpi ja lopputulos kuitenkin sama.

Samalla kun meillä oikeus edellyttää hyvää, ystävällistä ja asiantuntevaa asiakaspalvelua, meillä on myös vaatimus käyttäytyä hyvin ja asiallisesti. Ei tarvitse syödä nurkumatta kylmää ruokaa tai sitkeää pihviä, mutta ajatus siitä, millä tavalla annettua palautetta haluaisit itse saada, auttaa kummasti.

Ystävällistä ja asiantuntevaa vuotta 2013.

Minna Metsälä
asiakas

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s