Hyvälle mielelle…

Viime syksynä lomailimme perheen kanssa kaukomailla. Paluulennon turvatarkastuksessa viereisessä jonossa oli kaksi yhdessä matkustavaa suomalaista perhettä. Tämä porukka väänsi iloisesti savon murretta, ja miespuolisten sekä aikuisten että lasten pitkät hiukset kieltämättä kiinnittivät myös huomiotamme. Meidän nuoriso tunnisti kuuluisuudet heti: perheenisät ovat itäsuomalaisen hevibändin jäseniä. Ylpeinä jonotimme näiden kansainvälisten kuuluisuuksien vieressä turvatarkastuksen liukuhihnalle pääsyä, reput selässä, vyöt, kengät ja nestepurnukkapussit kädessä, tietokoneet kainalossa ja maihinnousukortit hampaiden välissä. Onnistuneena turvatarkastussuorituksena voi pitää sitä, ettei aiheuta suurempaa viivytystä muille jonottajille eli osaa laittaa kaiken tarkastusta vaativan hihnalle ja muistaa kerätä tarkastetun omaisuutensa mukaansa. Ainakin yhden kerran on meidän perheestä käyty hakemassa muovilaatikkoon unohtunut tietokone turvatarkastajien kassakaapista.

Lentokoneessa toisen perheen kaksi pientä lasta istuivat orpona samalla rivillä kanssamme. Kone oli täynnä ja perheenjäsenet olivat saaneet paikat eri puolilta koneesta. Lähistöllä kanssamatkustajat istuivat paikoillaan ilmeettöminä vilttien, kuulokkeiden ja käsimatkatavaroiden keskelle linnoittautuneina ja tilanne näytti tukalalta. Lopulta saimme lentoemäntien avustuksella paikkoja vaihdetuksi. Pienet matkustajat olivat helpottuneita siitä, että he saivat äidin viereensä pitkälle lennolle.

Toivotan kaikille hyvää talvilomaa. Jos olette lähdössä matkalle, vilkaiskaa vähän ympärillenne, voisiko toisen matkantekoa jotenkin auttaa. Siitä tulee hyvä mieli, sekä auttajalle että autetulle.

Eija Räsänen
palvelujohtaja

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s