Katunäkyjä

Kun kulkee kaduilla silmät ja mieli avoinna, saattaa nähdä yllättäviä asioita: cityketun aamuhämärässä, sumun keskelle jääneen näkötornin kuin kangastuksena, hangessa törröttävän kuohuviinipullon (muistutuksena edellisen yön juhlista?).

Työmatkareitille osuvista graffiteista on ihan pakko mainita yksi:

”Sinä olet kaunis!”

Ei hassumpi aamutervehdys. Mikähän lie tähän graffitiin tekijänsä innoittanut, salamarakastuminenko? Vai onko tekstin takana kenties joku suurempi ajatus, rohkaisuksi tarkoitettu elämän ohje?

Ilahduttavien katunäkyjen ei aina tarvitse olla suuren suuria. Itse asiassa ne voivat olla hyvinkin pieniä ja arkisia: leikkipuistoon matkalla oleva päiväkotiryhmä, suihkulähteen käynnistäminen keväällä, jäätelökioskien aukeaminen…

Yllättävämpiäkin asioita toki tapahtuu. Kuten kadunvaltaus kotikadulla, keittiön ikkunan alla. Satojen ihmisten katujuhlat, kokonaisia nuoria perheitä ja jopa bändi. Se ilta päättyi valitettavasti rähinään, vaikka alkoi auringonpaisteella ja musiikilla.

Vappu, jos mikä, on katujen juhlaa, värikkyydessään omaa luokkaansa. Siinä on suomalaisittain katsottuna jo jotain ylenpalttista. Marsseja, lauluja ja puheita, väriä ja meteliä. Katuteatteria suorastaan. Mutta myös surullisia näkyjä: pahapäisiä juojia, tappeluita ja tietysti roskia, röykkiöittäin.

Katsele siis ympärillesi ja löydä omat katunäkysi. Myös ne vähän piilossa olevat, jotka vaativat pysähtymistä ja tarkkaa silmää.

Tiina Neuvonen
liittomarkkinointipäällikkö

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s