Kesä on vain kerran vuodessa

Kuten takavuosien mäkisuuruus on osuvasti todennut, elämä on ihmisen parasta aikaa. Itse olisin valmis ainakin omalta osaltani rajaamaan tuota lausuntoa siten, että kesä on ehdottomasti ihmisen parasta aikaa. Itse en nimittäin kuulu niiden lukuisten kanssaeläjien joukkoon, joiden mielestä vuodenaikojen vaihtelu on suuri rikkaus. Vaikka loskassa ja hangessa kahlaaminen ei olekaan suosikkiharrastukseni, niin siitä huolimatta en haluaisi missään tapauksessa muuttaa pois Suomesta. Sen sijaan voisin kyllä helposti tottua 12 kuukautta kestävään kesään. Ainoa huono puoli Suomen kesässä onkin, että se on vain kerran vuodessa ja sen lisäksi se kestää kerrallaan valitettavan lyhyen aikaa.

Mutta onneksi kesä on taas pian. Ja näin kesän kynnyksellä kaikki itseään kunnioittavat mediat tekevät tietenkin oman kyselynsä siitä, mikä suomalaisista on parasta kesässä. Ja joka vuosi listataan ne samat ikisuosikit, joita sitten yhdessä ihmetellään. Tämän innoittamana kirjasin omat kesäsuosikkini, jotka eivät ehkä aivan kaikilta osin vastaa valtavirran näkemyksiä.

Henkilökohtaiset TOP5 kesäsuosikkini ovat:

1. Lämpö. Ei siis helle, eikä välttämättä edes aurinko. Vaan se, että lämpötila on läpi vuorokauden selkeästi plussan puolella ja ulos voi mennä ilman paleltumisen pelkoa niissä varusteissa, mitkä kulloinkin sattuvat olemaan päällä.

2. Kesäharrastukset. Käytännössä kaikki omat aktiviteettini, jotka edes hyvällä tahdolla voidaan laskea harrastuksiksi, onnistuvat Suomen oloissa vain kesäisin. Pitkä talvi aiheuttaa myös sen, että joka vuosi saan käytännössä aloittaa harrastukseni alusta ja kun homma alkaa olla jotenkuten hallussa, onkin jo taas syksy. Penkkiurheilua en siis laske varsinaisesti harrastukseksi, vaikka se turhan suuren osan vapaa-ajastani täyttääkin.

3. Grillaus. Mieshän ei siis pääsääntöisesti tee ruokaa, mutta sen sijaan grillauksen mies hoitaa perheessä aina. Siinä kun ollaan tekemisissä tulen kanssa ja mukana on ainakin näennäinen vaaran elementti. Grillatessaan mies tuntee olevansa luomakunnan kruunu ja se tunne meille miehille edes ohikiitäväksi hetkeksi suotakoon.

4. Kesätapahtumat. Joka ikisessä niemessä ja notkelmassa on menoa ja meininkiä ja jos jonkinlaista tapahtumaa. Lähes kaikissa niissä on eri teema, mutta aina sama ohjelma. Eli jonkin sortin musiikkia ja kaljateltta. Toisaalta, miksi muuttaa toimivaa ja vuosien saatossa hyväksi havaittua konseptia.

5. Kesähitti. Se joka kesäinen pakollinen radiosoittorenkutus, joka ei millään muotoa kohtaa oman musiikkimakuni kanssa, mutta joka vain jollain hypnoottisella tavalla vangitsee ja jää soimaan päähän.

Oikein mukavaa kesää kaikille – myös niille, joiden mielestä syksyn henkeä on jo ilmassa.

Juha Aho
palvelujohtaja

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s