Loma-ajatuksia…

Kesälomaa odotetaan ja siihen liittyy osalla lomailijoista paljon toimintaa sekä suuria odotuksia.

Kesälomalla yritetään paikata perheen tai läheisten huomioimista, joka on jäänyt vuoden mittaan ”työkiireiden” takia hoitamatta. Työkaverit ovat lähdössä lomille ja kahvihetkien lomassa kuin ohimennen kilpaillaan siitä, kenellä on kallein aktiiviloma. Ympäristötekijät aiheuttavat monille paineita järjestää kaikkein paras loma ja sitä yrittäessä jää ”oma” loma pitämättä.

Monien työttömien ja yksinhuoltajien on täysin mahdotonta järjestää läheisilleen kalliita lomia ja he saattavat kokea pahaa mieltä sen vuoksi. Heidän lomaansa voi silti kuulua yhteisiä uintimatkoja, eväiden syöntiä, pelien pelaamista ja yhdessäoloa.

Olen miettinyt, että sitten kun lomat on pidetty, kummat ovatkaan lomallaan paremmin rentoutuneet ja todella viettäneet lomaa: ne, joilla on ollut kallis aktiiviloma vai ne, jotka ovat viettäneet aikaa yhdessä ilman kalliita puitteita.

Itse rentoudun mökillä pihatöitä tehden, saunan rappusilla istuskellen luontoa katsellen ja nauttien rauhasta… Sen enempää en ole omaa lomaani suunnittelut – ajattelin vain ottaa rennosti.

Luonnon katselusta tuli mieleeni, että täällä meillä päin karhu oli eksynyt mökkiläisten alueelle ja se aiheutti pelkoa paikallisissa. Karhua jahdattiin poliisin ja metsästäjien toimesta – olipa apuna helikopterikin. Karhu oli paniikissa ja yritti päästä pakoon. Kaikkien onneksi karhu pääsi turvallisesti oman metsänsä suojiin.

Karhulle ja muillekin lomalaisille aurinkoisia lomapäiviä!

Jalo Koskinen
liittoasiakkuuspäällikkö

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s