Kesän onnen hetkiä – mustaa makkaraa Tammelantorilla

Palasin tänään töihin neljän viikon loman jälkeen. Aamulla töihin ajellessa oli itse asiassa ihan hyvä mieli: palauttava loma takana ja mukavat työkaverit sekä mielenkiintoinen ja työntäyteinen syksy edessä.

Meillä Turvassa on harvinainen hienous pääkonttorilla: oma henkilöstöravintola, joka normaalisti tarjoaa maittavia lounaita. Heinäkuussa ravintola on kuitenkin suljettuna ja syömme joko omia eväitä tai käymme lähiravintoloissa lounaalla.

Muutaman tunnin sähköpostien purkamisen ja muun työn tuoksinan jälkeen havahduin, että lounasaika on käsillä. Ajelin läheiselle torille ja ostin mustaa makkaraa, puolukkahilloa ja maitoa. Sää oli muuttunut vähän sateiseksi ja jäin katoksen alle samaan pöytään papan ja noin 2–3 -vuotiaan pikkumiehen kanssa. Pojalla oli shortsit, t-paita ja oikea miesten lippis. Poika aukoi onnellisena suutaan, kun pappa tarjoili mustista haukkapalan kerrallaan. Pojan katse harhaili torin tapahtumissa, vierellä hyppivissä puluissa ja tuulessa lentävissä roskissa. Koko ajan kuitenkin suu aukeni kuin linnunpojalla ja makkaraa hurahti masuun sama määrä kuin minullakin.

Siinä istuessani mietin samaa kuin edellisen blogin kirjoittaja: mikä tekee ihmisestä onnellisen? Uskon, että pikkupoika oli onnellinen, pappa oli onnellinen ja minä kanssakulkijana ja vierestä seuraajana olin onnellinen. Kyse ei ollut 3,50 euroa maksavasta lounaasta, joka täytti vatsan, vaan elämyksestä ja hetkestä.

No kuten elämässä yleensä, tarinoille voi kuvitella monenlaisen lopun. Papan ja pojan keskustelu nimittäin päättyi papan sanoihin: ”Meillä ei sitten ole yhtään vaippaa mukana. Muista sitten sanoa, jos tulee kakkahätä”.

Arjen nautintoja toivotellen,

Minna Metsälä
toimitusjohtaja

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s