Urakka

Elämässäni on menossa jonkinlainen siivousurakka. Enkä nyt tarkoita imurinvarteen tarttumista, vaan jotain kokonaisvaltaisempaa.

Aloitin katsomalla kalenteria. Työasiat ovat työasioita, mutta entä nämä muut? Roikkuuko kalenterissani myös sellaisia asioita, joissa olen mukana ennemminkin tottumuksesta kuin sydämen palosta? Ja miksi kalenterista puuttuu niin moni minulle aiemmin rakas harrastus tai mielenkiinnon kohde…

Seuraavaksi katseeni siirtyi bittien ihmeelliseen maailmaan. Aivan liikaa, siis todellakin aivan liikaa – sähköposteja, taulukoita, raportteja ja power pointteja, huh! Tässä suhteessa päätin ryhdistäytyä nopeasti. Silläkin uhalla, että jotain tarpeellista siivousprosessissa aina katoaa.

Lasten muutto kotoa opiskelija-asuntoon auttoi onneksi tyhjentämään kaappeja ennen kuin edes kunnolla ehdin siirtää energiaani sille sektorille. Koska emme ole muuttaneet pitkään aikaan, sillekin ponnistelulle löytyy varmasti sijaa. Kellari- ja vinttikoppi suorastaan notkuvat kaikkea turhaa. Toisen turhake voi olla toisen onni, joten kirpputori ja kierrätyskeskus saavat meiltä varmasti säkkikaupalla tavaraa.

Kaikkein vaikeinta on kuitenkin tuulettaa omaa päänuppia. Muutosrohkeus on välillä hakusessa. Halu muuttaa asioita on välillä suurempi kuin kyky toteuttaa muutoksia käytännössä. Onneksi ihmisellä on sellainenkin taito kuin maltti. Elämässä ei aina tarvitse tehdä suursiivousta. Joskus pieni järjestelykin auttaa kummasti.

Tiina Neuvonen
liittomarkkinointipäällikkö

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s