Mikä onkaan perheelle tärkeää?

Suomessa henkilövakuutukset, etenkin henkivakuutukset, eivät ole yhtä yleisiä kuin muissa länsimaissa. Finanssialan keskusliiton teettämän vakuutustutkimuksen (2012) mukaan 41 % kotitalouksista on henkivakuutus kuoleman varalta. Tarpeelliseksi sen, ainakin perheille joilla on lapsia ja/tai lainaa, katsoo kuitenkin peräti 83 % vastaajista. Tuo 41 % ei kata kaikkia asuntovelkaisia tai lapsiperheitä.

Kannattaakin pohtia, onko perheen vakuutusturva riittävä, jos vakuutettuna on koti ja vaikkapa ajoneuvot, mutta eivät perheen äiti ja isä. Omaisuusvahingot voivat pahimmillaan pahasti romuttaa perheen taloudellista turvallisuutta. Lienee kuitenkin selvää, että vielä pahemmin se kärsii, jos toinen puoliso yllättäen kuolee.

Vaikeistakin asioista pitäisi jaksaa olla kiinnostunut. Vaikka kuoleman mahdollisuuden ajatteleminenkin omalle tai läheisen kohdalle saattaa olla ahdistavaa, niin tapaturmia kuin yllättäviä sairastumisia osuu kuitenkin monen perheen kohdalle joka vuosi. Edes nuori ikä ei niiltä suojele.

Vakuutusalan ammattilaiset pyrkivät aina vakuutuskeskusteluissa varmistamaan asiakkaalta, että myös henkivakuutusasiat ovat kunnossa. Tiedän, että kaikki asiakkaat eivät kuitenkaan halua edes keskustella sellaisesta mahdollisuudesta, että jotakin traagista voisi tapahtua. Traagisinta kuitenkin on, jos se pahin kaikesta huolimatta tapahtuu. Surun tai järkytyksen määrää henkivakuutus ei tietenkään vähennä, mutta taloudellisesti turvatussa tilanteessa perheen toipumiselle lienee kuitenkin edes hieman paremmat edellytykset.

Muutoinkin kannattaisi jopa yhteiskunnallisella tasolla pohtia, kuinka kansalaisten vakuutusosaamista voisi parantaa. Saman vakuutustutkimuksen mukaan kun aivan liian monella suomalaisella on turhan ruusuinen kuva siitä, mitä turvaa tarjoaa suomalainen hyvinvointiyhteiskunta, ja mistä jokainen kansalainen joutuu itse kantamaan vastuun.

Janne Mäkinen
viestinnästä vastaava palvelujohtaja

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s