Muuttoa valmistellessa

Perheemme on pienenemässä kun esikoinen lähtee opiskelemaan ja muuttaa omilleen syksyllä. Näin ollen lähdimme katselemaan pienempää asuntoa ja olemme kesällä muuttamassa 23 vuoden tauon jälkeen takaisin Tampereelle.

Olen aloittanut varaston ja lipastojen läpikäymistä hyvissä ajoin. Hyvä niin, koska ihan fyysiseen tekemiseenkin menee aikaa, mutta erityisesti aikaa saa kulumaan fiilistelyyn. Aivan oma osastonsa on lasten askartelut ja valokuvat. Aivan loistavia muistoja nousee esiin äitienpäiväkorteista ja isänpäiväaskarteluista. Kovalla vaivalla työstetyt teokset saavat edelleen hymyn huulille – ja välillä kieltämättä myös tipan silmään.

Valokuvakansioita tai laatikoita ei pitäisi avata lainkaan. Lauantaina siivoillessani löysin valokuvan vuodelta 1992. Kuvassa puolisoni seisoo pyyhkeen päällä omituisissa vaatteissa, päässään kalsarit turbaanina ja vierellään topakka 6-vuotias kummityttöni letit sojossa. Pitkän muistelun jälkeen päädyimme siihen tulokseen, että kuvassa on lentävä matto ja joko Aladdin ja prinsessa tai pullon henki ja apina. Veikkaamme jälkimmäistä.

Kaveriporukan kuvista löytyy suunnaton voima ja yhteisyys. Samalla porukalla olemme juhlineet vaput, juhannukset ja uudet vuodet jo kahdeksankymmentäluvun lopulta. Kolmen pariskunnan kokoonpanosta on muodostunut 14 hengen tiivis yhteisö.

Olen luullut, että tämä fiilistely on erityisen tyypillistä lähinnä meille naisille. Ihanan poikkeuksen teki puolisoni, joka löysi varastoa siivotessaan pikkuriikkisen tiikerisalvarasian. Sitä ei saa missään nimessä hukata, koska se on palkinto ensimmäiseltä Ruotsin rastiviikolta. Silloin ei Suomessa vielä moista ihmevoidetta löytynyt.

Kesäloma kuluu osittain pakatessa ja purkaessa, mutta hienointa ovat uudet mahdollisuudet ja uudet avatut ovet.

Tamperelaistumista odotellessa,

Minna Metsälä
toimitusjohtaja

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s