Miten lyhyt onkaan ihmisen muisti?

Kesäkuun ilmoja päivitellessä on useaan kertaan tuntunut siltä, ettei ikinä ole ollut näin kylmä. Samalla jo unohtui, että huhtikuu ja iso osa toukokuuta oli aivan järjettömän upeaa, valoista ja poikkeuksellisen lämmintä keliä. Huhtikuussa siis surin jo etukäteen, miten kaikki kesäkukat kukkivat ennen aikojaan ja heinäkuussa, sitten lomalla on enää isot määrät heinää ja lehtivihreää tarjolla. Kuinkas kävikään? Nyt odottelen kärsimättömästi kesä-heinäkuun taitteessa, että saisin pionit kukkaan joka puolella pihaa. Ehtivätköhän edes kaikki kukkia kesän aikana?

Jälkikasvun tempoillessa murrosiän kynnyksellä sitä vanhempi päivittelee, että tuleekohan noista ikinä harkitsevia, ajattelevia ja vastuullisia aikuisia. Kun sitten hieman pinnistelee, muistaa ehkä itse käyneensä läpi samat kasvukivut ja kokeilut – ja kuitenkin on elämässä tähän saakka selvitty. Pelasimme eräänä iltana peliä, jossa käytiin läpi murre- ja slangisanoja, sananparsia, yhdyssana-arvoituksia jne. Oikein yllätyin ja samalla olin todella mielissäni siitä (minun kasvattamia!), miten laaja tietopohja nuorilla on!

Työssäni olen tekemisissä vakuutusten myynnin parissa. Välillä minusta tuntuu siltä, että meillä on aina kalleimmat hinnat ja haastavimmat tilanteet tehdä kauppaa. Taas, kun menen enemmän itseeni ja kokemuksiini, muistan, että aiemmin ollessani vakuutusalan toisella työnantajalla, tunne myyntihenkilöstöön kuuluvana oli aivan sama! Miten on mahdollista, että kaikilla on aina kalleimmat hinnat ja haastavimmat tilanteet?

Nyt, vuosiloman kynnyksellä on hyvä hieman terävöittää muistiansa ja löytää muutama ilonaihe, jotka tahtovat niin nopeasti unohtua. Menköön tämä lista vaikkapa näin: Minulla on fiksua jälkikasvua, joka oppii elämästä joka päivä. Meillä on Turvassa ihan tutkitusti kilpailukykyiset hinnat ja alan tyytyväisimmät asiakkaat. Minulla on piha täynnä kukkivia kasveja läpi koko kesän, koska luonto osaa säätää siten, että saan nauttia koko lomani ajan väriloistosta ja vielä vähän sen jälkeenkin.

Onnistunutta ja muistirikasta kesää kaikille!

Riitta Yliviikari
palvelujohtaja

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s