Työtön tarvitsee vakuutusturvaa

Talousviisaat pohtivat nyt sitä, nouseeko Suomi taantumasta tänä vuonna vai vasta seuraavana. Lohdullista on ajatella, että taloudellinen nousukausi kuitenkin seuraa taantumaa vääjäämättä – jossakin vaiheessa. Vuosia jatkuneesta talouden matalapaineesta kovimman hinnan ovat joutuneet maksamaan työttömäksi jääneet ihmiset, joiden määrä on edelleen kasvussa.

Jos työttömyys osuu omalle kohdalle, joutuvat useimmat meistä supistamaan menojaan, saadakseen taloutensa tasapainoon. Monen muun kulun ohella saattaa olla, että myös vakuutusmaksut joutuvat tarkastelun alaiseksi. Ja hyvä niin; kun maksukyky muuttuu, on ihan hyvä aika tarkastella myös vakuutusturvaa.

Tulojen supistuessa on tietenkin yleensä tavoitteena supistaa myös menoja. Vakuutusten osalta kannattaa kuitenkin ihan ensi pohtia, mikä on taloudessa tärkeää ja minkälaiseen riskiin on työttömänä varaa. Vakuutusmaksun pienentäminen vakuutusturvan romahduttamisen kustannuksella on aivan erityisen huono ratkaisu.

Työttömällä liikkumavara on taloudessa pieni, ja siksi vahingon sattuessa vakuutus on  erityisen tärkeä. Valitettavasti vahinkoja sattuu myös työttömyysaikana, edes oma lisääntynyt varovaisuus ei niiltä suojaa.

Jos oman kukkaron tilanne kuitenkin pakottaa tekemään muutoksia vakuusturvassa, kannattaa aina kysyä neuvoa vakuutusten asiantuntijalta. Yleensä esimerkiksi kannattaa ennemmin nostaa vakuutuksen omavastuuosuutta kuin lopettaa koko vakuutus. Joskus taas korvaussummaa voi alentaa niin, että vakuutusturva jää edelleen riittävälle tai ainakin kohtuulliselle tasolle. Turvan henkilökunta osaa neuvoa näissä asioissa.

Turva haluaa myös osaltaan kantaa yhteiskunnallista vastuuta, kun työttömyys jatkaa kasvuaan. Jo pitkään on Turvasta saanut korotonta maksuaikaa työttömyyden perusteella. Suomalaisten ammattiliittojen jäsenillä, joita työttömyys on kohdannut, on lisäksi omassa kotivakuutuksessaan aivan erityinen etu; työttömyysaikana Turva ei peri vakuutuskorvauksesta perusomavastuuta.

 Janne Mäkinen
viestinnästä vastaava palvelujohtaja

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s