Tehdään yhdessä hyvää – tämä tippa ei tapa

kädet

Stressin kokeminen ja sen sietokyky ovat varsin henkilökohtaisia ominaisuuksia. Samankaltaisessa tehtävässä toimivat henkilöt saattavat stressaantua aivan eri tavalla paineen alla. Totta kai jokaisen muu elämäntilanne vaikuttaa myös työstressin hallintaan. Siviilielämän puolella sairastuminen, avioero, läheisen kuolema tai työttömyys ovat selkeästi tunnistettavia stressin aiheuttajia.

Viime aikoina olen lukenut artikkeleita, että kokemus siitä, että voi tehdä hyvää, auttaa stressinhallinnassa. Ehkä siksi osallistuminen vapaaehtoistoimintaan, rahan tai tavaran lahjoittaminen hyvään tarkoitukseen tai muu hyvän tekeminen on yleistynytkin.

Yksi hyvä ja helppo tapa tehdä hyvää on SPR:n verenluovutus. Jos olet terve ja veriarvosi ovat kohdallaan, suhteellisen pienellä vaivalla ainakin isommilla paikkakunnilla pääset luovuttamaan verta omalla aikataulullasi. Itselläni on luontaisesti korkeat veriarvot ja olen aktivoitunut käymään Tampereella Rautatiekadulla kolmen kuukauden välein. Mieluusti jaan tätä hyvää myös muille.

Turvassa verenluovutus on ollut talon tapa jo vuosikausia. Aikaisemmin yritimme järjestää yhteiskyytejä, mutta se on haasteellista kokousten, lomien, sairauksien ja muiden viidakossa. Joskus meillä kävi myös SPR:n väki kylässä ja järjestimme verenluovutustapahtuman täällä Turvassa. Perustamme nyt oman VeriRyhmän SPR:n ohjeiden mukaisesti. Näin voimme luovutuksen yhteydessä yhteisöllisesti kuitata kuuluvamme Turvan omaan VeriRyhmään.

Entä sinun työpaikkasi, harrastusporukkasi tai muu yhteisö, lähdettekö mukaan?


Minna Metsälä

toimitusjohtaja

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s