Koulumuistoja

heidin_blogi

Esikoiseni aloitti ekaluokan tänä vuonna. Äitiä ja lasta taisi jännittää yhtä paljon. Ensimmäinen koulupäivä oli kuitenkin menestys ja lapsi tuli koulusta kotiin ilmoittaen yllättyneenä: ”Äiti, koulussa olikin tosi kivaa.” Ja samalla äiti huokaisi helpotuksesta.

Ensimmäinen vanhempainilta oli jo pari viikkoa koulun aloituksen jälkeen. Meitä vanhempia taisi kaikkia jännittää. Opettaja otti meidät vastaan koulun ruokalassa ja kävelimme peräkanaa luokkaan. Etsimme lapsemme nimen pulpetin päältä ja istuimme pienille tuoleille. Minkähänlainen tuo opettaja oikein onkaan, kävi mielessä. Opettaja osoittautui aivan mahtavaksi tyypiksi. Hän oli juuri saanut muutamien määräaikaisten pätkien jälkeen viran kyseisestä koulusta. Hänen filosofiansa oli, että koulussa pitää olla kivaa ja kiireetöntä. Ihana ope!

Ensimmäisenä saimme tehtäväksemme muistella omaa ala-astettamme (nykyään alakoulu kylläkin). Itselläni tuli ensimmäisenä mieleen saamani jälki-istunto ja ne hetket, kun olin jostain syystä jäänyt porukan ulkopuolelle. Nämä ”ei niin kiva” -asiat tulvivat ensimmäisenä mieleeni. Mutta mitä positiivista sitä jäikään omasta koulutaipaleen alusta mieleen? Muistan, että kuljin useana aamuna hyvän ystäväni kotiin. Hän on parhaimpia ystäviäni vielä tänäkin päivänä. Odotin häntä rintamamiestalon eteisessä ja yhdessä lähdimme kävelemään koululle. Monesti ystäväni kodin aamurutiineihin kuului se, että perheen labradorinnoutaja oli saanut haltuunsa kielletyn esineen, yleensä sukan tai kengän ja juoksi vallattomana ympäri alakertaa. Koira riemua täynnä ja ystäväni mummu vähemmän riemuissaan sen perässä. Juoksuleikki päättyi usein lahjontaan, kun koira houkuteltiin herkuilla keittiöön ja irrottamaan lelusta. ”Palkaksi” sai jotain hyvää.

Muistan lisäksi ala-asteen opettajani, joka oli topakka ja määrätietoinen nainen nimeltä Sisko. Eräänä koulupäivänä hän pyysi minut sivuun ja sanoi: ”Heidi, sinulla on terävä katse ja terävä kieli.” Tämän hetken ja tarkalleen nuo sanat muistan vieläkin. Opettajani oli hyvin tarkkasilmäinen ja viisas. Lisäksi muistan erään miesopettajan, joka oli sijaisena meillä muutaman päivän. Välitunnilla hän oli kanssamme ulkona ja opin tuiki hyödyllisen taidon, jolla tänäkin päivänä viihdytän lapsiani. Hän opetti minua ensin heittämään kahta kiveä yhdellä kädellä, sen jälkeen lisäsimme yhden käden sekä kiven. Eli jonglöörausta kolmella kivellä. Vau, hyödyllinen taito ja mahtava muisto. 🙂

Eräs muistoni koulusta liittyy kevätjuhlaan. Olin kävelemässä kouluun valkoisessa juhlapuvussani ystäväni sekä äitini kanssa. Aamu oli ollut sateinen ja hiekkatien kuopat olivat täyttyneet vedestä. Takaa kurvasi auto ja roiskautti kuravedet meidän päälle.

Esikoiseni on nyt niin sanotusti systeemissä sisällä. Koulutien alku on ollut iloinen ja minun ensimmäinen vanhempainiltani myös. Hyvillä mielin lähetän tämän pienen sisupussin kouluun joka aamu.

Mitä hän mahtaa muistaa alakoulustaan 30 vuoden päästä?

Toivon, että hän muistaa tämän ihanan opettajan, joka istutti hänet luokan eturiviin keskelle. Opettaja ajatteli hänen parastaan, että keskittyminen pysyisi oikeassa asiassa ja hän oppisi.

Toivon, että hän muistaa ystävän, jonka kanssa hän kävelee kouluun muutamina aamuina viikossa. Ja on ehkä jopa hänen ystävänsä 30 vuoden päästä.

Toivon, että hän muistaa jonkun opetuksen tai opin hänestä itsestään, joka auttaa häntä tuntemaan itsensä paremmin ja pärjäämään tulevaisuudessa.

Toivon, että hän muistaa turvallisen koulutien, jossa autoilivat huomioivat nämä pienet pojat ja tytöt reppujensa kanssa.

Toivon, että hän saa ystäviä ja pääsee porukkaan mukaan.

Toivon kaikille koululaisille, niin isoille kuin pienillekin, iloa oppimiseen.

Heidi Jokisalo
markkinointipäällikkö

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s