Sesongin merkit

sesongin_merkit

Joulun alla – ja alennusmyynneissä joulun jälkeen – vaihtavat kodinkoneet ja viihde-elektroniikka vauhdikkaasti omistajaa. Ainakin isoimmat alan liikkeet tarjoavat uuden tavaran ostajalle laitekohtaista vakuutusta. Kun vakuutuskohde on rajattu, ei maksukaan kenties tunnu niin kovin pahalta. Moni saattaakin maksaa kauppahinnan päälle vielä vuoden tai kahden lisävakuutuksen.

Koska kodinkoneliikkeiden vakuutukset ainakin periaatteessa kilpailevat myös Turvan tuotteiden kanssa, en lähde niitä moittimaan. Se ei olisi uskottavaa. Mutta kysymyksiä saa aina asettaa:

Laitekohtaista vakuutusta harkitsevan kannattaa aina pohtia, mikä osa ”vakuutuksen turvasta” sisältyy Suomessa yleiseen kuluttajansuojaan. Toisekseen kannattaa tarkistaa, minkä osan tämän lisävakuutuksen turvasta kattaa se vanha tuttu ja jo olemassa oleva kotivakuutus. Ja kannattaa laskea myös hinta sellaiselle vakuuttamiselle, joka perustuu jokaisen kodinkoneen vakuuttamiseen erillisenä yksikkönä. Veikkaan, entä ne muutamat kympit muuttuvat satasiksi vuodessa hyvin nopeasti.

Kuluttajansuoja on Suomessa vahvimpia maailmassa. Puutteita siinä on vielä varmasti paljon, mutta jos mittapuuna pitää koko muuta maailmaa, kuulumme kuluttajina varmasti parhaan 10 % turvan piiriin.

Olen kuitenkin usein huomannut (itseni mukaan lukien), että kuluttajat eivät Suomessa tunne oikeuksiaan kovinkaan hyvin. Joulun pyhinä, samalla kun purkaa pukin tuomia lahjoja paketeista, onkin hyvä aika varmistaa, minkälaisia vaihto-oikeuksia jne. erilaisiin lahjoihin lopulta sisältyykään.

 

Janne Mäkinen
Turvan viestinnästä ja yhteiskuntasuhteista vastaava palvelujohtaja

 

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s