Mikä meistä tekee kuolemattomia

mikatekeekuolemattomia

Tämä talvi on ollut jälleen yllättävä: pitkä pakkasjakso sai kovimmankin kaverin kaivamaan pitkät kalsarit ja rukkaset esille. Koirakaan ei halunnut käydä pidemmällä lenkillä vaan kurvasi takaisin kotiin heti tarpeet tehtyään. Pari ihanteellista talvipäivää houkutteli viikonloppuna ainakin täällä Tampereen seudulla ulkoilijoita laduille, luistelemaan ja kävelemään.

Tänään aamulla lähdin töihin ja olin laittanut auton ennalta lämpiämään. Kymmenen minuuttia oli saanut tinajään ikkunasta sulamaan sen verran, että sen kaapiminen raapalla oli jotenkin mahdollista. Ulkona satoi jatkuvasti jäätävää tihkua.

Lähdin ajamaan läpi talvisen Tampereen. Oma autoni suhteellisen uusine kotimaisine nastarenkaineen ja ABS-jarruineen oli tiellä kuin kelkka. Vaikka kuinka hiljaa ajoin, jarrutusmatka oli todella pitkä.

Tästä huolimatta suojatiet täyttyivät kuolemattomista jalankulkijoista, jotka olivat sitä mieltä, että tieliikennelaki tekee kuolemattomaksi. Jos kerran jalankulkija on aikeissa astua suojatielle, auton on pysähdyttävä. Mutta kun ei pysähdy, pentele.

Eniten suretti ne vanhemmat, jotka työnsivät luonnollisesti ensin kadulle lastenvaunut tai -rattaat. Olisi nimittäin sanoinkuvaamattoman surullista, jos joutuisi tämän yhdistelmän kanssa onnettomuuteen.

Toivoisin niin kovasti, että jokainen arvioisi keliä ja ottaisi muutkin kulkijat huomioon. Toki meillä kiireisillä autoilijoilla on eniten peiliin katsomista, mutta eniten hävittävää on ilman peltikuorta liikkuvilla.

Turvallisia liukkaita, myös ulkoilukengissäni on nastat.

Minna Metsälä
Toimitusjohtaja

 

 

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s