Työ, kutsumus vai molemmat?

blogi_tiina

Olen aina uskonut, että työtä pitäisi tehdä muistakin syistä, kuin pelkän toimeentulon takia. Parhaimmillaan työ voi olla kutsumus, jossa voi edistää oikeaksi kokemiaan ja itselle tärkeitä asioita.

Usein kutsumustyöksi hiukan rajoittuneestikin koetaan tietyt ammatit, vaikkapa opettajan, papin tai sairaanhoitajan työ. Minusta kuitenkin melkein mikä tahansa ammatti voi olla kutsumustyötä. Asenne, arvot ja sitoutuminen ratkaisevat.

Parhaimmillaan kutsumustyö on silkkaa flowta, työn iloa ja innostusta. Hieno sekoitus tarmokkuutta, omistautumista ja uppoutumista.Se antaa ainakin yhtä paljon kuin ottaa. Mutta kun työtä tehdään tunteella ja sydämellä , se voi olla myös kuluttavaa. Ja toisaalta sitoutuminen ja innostus eivät ole voimavaroja, jotka säilyvät loputtomiin samalla tasolla. Ne kaipaavat huoltoa ja polttoainetta säännöllisin väliajoin. Huoltona voi toimia vaikkapa loma tai uusien asioiden opiskelu. Polttoaineeksi riittää usein työn tuloksien näkeminen: ”Me teimme tämän, minä olin osana tätä”.

Jos työn ilo ja innostus ovat hukassa, moni alkaa miettiä suunnan vaihdosta. Muuttaisinko maailmalle? Opiskelisinko uuden ammatin? Olisiko nyt aika perustaa oma yritys? Muutos tai jo sen ajatteleminen ei ole helppoa, päinvastoin. Se on pelottavaa, kuin vuorelta hyppäisi. Siksi moni empii, miettii, siirtää ja luopuu.

Parhaimmillaan kutsumus on voimavara ja elämän tiekartta. Itse miellän sen suoraksi jatkumoksi niille arvoille ja asenteille, jotka ohjaavat meitä niin työ- kuin yksityiselämässäkin. Siellä se kutsumus sisimmässämme kuiskii, kutsuu tai jopa huutaa kumealla rintaäänellä! Onko meillä rohkeutta seurata, onkin sitten kokonaan toinen juttu.

Tiina Neuvonen
liittomarkkinointipäällikkö

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s