Onko pakko uudistua?

pitaako_uudistuaIhanaa. Viikonloppu ja oma rauhallinen hetki naistenlehden seurassa. Luen artikkelia paineista etenkin syksyisin olla reipas ja aloittaa kaikenlaista uutta. Kun oma ihannekuva sitten ei vastaakaan todellisuutta, alkaa arki ahdistaa ja itsekritiikki kasvaa. Vinkkinä artikkelissa on pyrkiä ottamaan elämästä pysyvästi rennompi ote. Elämäntapamuutokset ovat kestävämpiä, kun ne lähtevät armollisuudesta ja myötätuntoisesta suhtautumisesta omaan itseen.

Ajatukset siirtyvät väkisinkin työelämään. Elämme niin nopean muutoksen aikaa, että sen tiedostaminen ja muutoksen johtaminen ovat todella haasteellisia. Pohdimme jatkuvasti, miten voisimme paremmin hyödyntää teknisen kehityksen mahdollisuudet ja tunnistaisimme asiakkaillemme erityistä arvoa tuovat asiat. Varmuudella oikeita valintoja ei tiedä kukaan, mutta rohkeasti on vain edettävä ja uudistuttava.

Usein suhtaudumme itseemme kovin vaativasti ja tunnemme riittämättömyyttä. Silloin on hyvä muistaa, että me olemme isolla joukolla yhdessä luomassa tulevaisuutta. Onneksi meiltä löytyy erilaista osaamista ja kokemusta, jota yhdistämällä voimme saavuttaa paljon enemmän.

Joskus mieltä voi painaa yksittäinen epäonnistuminen töissä tai vaikea asia yksityiselämässä. Kun yrityksessä on hyvä yhdessä tekemisen meininki, huomaat, että kun sinulla on vaikeampaa, niin muut kannattelevat. Sitten osat taas vaihtuvat ja on sinun vuorosi auttaa. Kun stressi iskee ja ajatukset kiertävät kehää, voi parasta lääkettä olla pysähtyminen, levollinen hetki ja pään tuulettaminen. Usein työkaverilta saatu sparraus auttaa näkemään asiat erilaisessa valossa. Huumori oikealla hetkellä ja armollisuus toisiamme kohtaan ovat joskus kullan arvoisia.

Tottahan se on, että ympäröivä maailma muuttuu nyt niin vauhdikkaasti, että emme pärjää enää vanhoilla eväillä ilman uudistumista. Muutos on myös innostava mahdollisuus, josta yhteisvoimin selvitään parhaiten. Niin, ja onnistuuhan se henkilökohtainen kunnon kohotuskin paremmin kaverin kanssa yhdessä toisiansa tsempaten.

Satu Rinta-Jaskari
liiketoiminnan kehittämisestä vastaava johtaja

 

 

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s