Bonuksia, bonuksia… Minun, hänen vai meidän yhteisiä?

autoileva_nainenKäytämmepä mitä palveluita vain ympärillämme, keräämme pisteitä, bonuksia tai olemme asiakkaita, jopa omistajia. Ajoneuvovakuuttamisessakin olemme tottuneet puhumaan bonuksistamme. Vanhaan hyvää aikaan bonuksia oli mahdollista luovuttaa vapaammin kuin tällä hetkellä. Moni meistä onkin saattanut saada bonukset joskus esimerkiksi omilta vanhemmiltaan. Nykyään tämä bonusten siirtäminen ei ole mahdollista muutoin kuin aviopuolisoiden kesken.

Vuoden alusta voimaantuleva liikennevakuutuksen lakimuutos muuttaa tämän käytännön toistaiseksi, tällä tietoa pysyvästi. Lakimuutoksen myötä tulevissa uusissa liikennevakuutustuotteissa bonusten siirtäminen ei ole mahdollista, vaan vahinkohistoria eli bonukset ovat jatkossa henkilökohtaisia.

Monien meidän ostokäyttäytymistä ohjaa hinnoittelu, eli erilaiset alennukset. Bonusten paremmuutta mittaamme monesti luvun suuruudella, selkeällä alennuksen prosenttiosuudella. Muistammeko aina edes tarkistaa, mitä viivan alle jää (tai mitä vakuutus vahinkohetkellä korvaa), vai olemmeko hurmioituneita prosentin suuruudesta? Myös tätä keskustelua saattaa herättää tuleva liikennevakuutuksen lakimuutos. Tähän astihan vakuutusyhtiöiden bonuskäytännöt ovat olleet hyvinkin samankaltaisia ja erittäin vertailukelpoisia asiakkaalle. Vuoden 2017 alusta lähtien jokainen yhtiö saa harjoittaa vapaammin omanlaistaan bonuskäytäntöä ja vahinkohistoriaa voidaan käyttää monipuolisemmin hinnoittelussa. Toiminnalle laki asettaa selkeät raamit, mutta vertailusta saattaa silti tulla tavalliselle kuluttajalle nykyistä haastavampaa.

Me olemme Turvassa päättäneet pitää huolta asiakkaidemme vakuutuksista kuten tähänkin asti. Älä siis huoli, toistaiseksi sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin keskustella ruokapöydän ääressä bonusten omistajuudesta. Lupaamme, että se on tämän lakimuutoksen aiheuttama vaikein päätös.
Kun se on tehty, pidämme sinut ajan tasalla seuraavista lakimuutoksen vaiheista ja varmistamme, että sinulla on bonusten lisäksi kunnossa myös se, mitä viivan alle jää.

Liikenteessähän voit aiheuttaa vahinkoa joko omalle ajoneuvolle tai toisen henkilön ajoneuvolle tai omaisuudelle. Vahingon aiheuttajan liikennevakuutus korvaa sekä henkilövahingot että vastapuolen omaisuusvahingot. Oman ajoneuvon vahinkoja korvaa kaskovakuutus.

Tiina Kemppi

Palvelupäällikkö

Kategoria(t): Uncategorized Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s