Mikä tekee vuoden vaihteesta ”käännekohdan”?

shutterstock_347644025

Miten joulu- ja tammikuun vaihde eroaa vaikka loka- ja marraskuun vaihteesta? Miksi juuri tuolloin teemme päätöksiä paremmasta elämästä? Lupaamme parantaa tapamme, liikkua enemmän, syödä ja juoda vähemmän, antaa aikaa perheelle ja itsellemme. Toki useimmiten rikomme nämäkin lupaukset, mutta lokakuun lopussa en muista tehneeni ensimmäistäkään lupausta.

Itselleni uuden alku on ollut usein elokuussa. Pitkään koulua käyneenä – 9 vuotta peruskoulussa, 3 vuotta lukiossa ja 4 vuotta yliopistossa – syksy oli aina uuden aloittamisen aikaa. Koulupöydän laatikotkin siivosin vasta uuden kouluvuoden alkaessa – en koskaan edellisen loppuessa. Uuden penaalin tai koululaukun hankkiminen sai hyvälle mielelle ja oli aina se tunne, että saan aloittaa puhtaalta pöydältä. Tätä samaa kyllä koen työelämässä vuoden vaihteessa. On kova tarve putsata tarpeettomia sähköposteja, mapittaa pinoissa makaavia paperinippuja ja kansioida tietokoneella tämä vuosi pulkkaan edellisen jaloista.

Tänä syksynä on terveyden merkitys noussut taas uuteen arvoonsa. Useinhan on niin, että senkin tajuaa vasta, jos jonkun ystävän tai sukulaisen terveys on vaarantunut. Kehottaisin meitä kaikkia satsaamaan enemmän omaan ja läheisten hyvinvointiin kuin sähköposteihin, paperipinoihin tai lukemattomaan ammattikirjallisuuteen. Jo puoli tuntia päivässä kuntoilua vaikuttaa mielentilaan ja fyysiseen kuntoon. Jo yksi soitettu puhelu tai vierailu saa väsyneen tai epävarman mielen paremmaksi.

Arvostetaan toisiamme ja osoitetaan se pienillä teoilla. Kotona, ystäväpiirissä ja töissä.

Huolta pitävää vuotta 2017,

Minna Metsälä

Toimitusjohtaja

Kategoria(t): Uncategorized. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s